ingatlanfotózás

A megfelelő fényképezőgép

Az elmúlt évek alatt, munkám során módom nyílt arra, hogy kipróbálhassam a különféle fotózási technikák sikerességét az értékesítési folyamatban. Sokan azt gondolják, hogy felesleges fotókkal tarkítani a hirdetést, a jó lakás eladja önmagát. Ez régebben talán meg is állta a helyét, mikor még csak az Expressz újság állt az emberek rendelkezésére, hogy ha hirdetni vagy venni szerettek volna valamit. A mai kor embere viszont már sokkal inkább rá van szoktatva az intenzív vizuális ingerekre. Látni akarja, amit keres, és ha nem fogja meg a látvány, akkor már kattint is tovább.

Rend - fegyelem - szimmetria

Olyan lakás fotózásának nincs értelme, ami rendetlen, piszkos. Így csak olyan képeket lehet készíteni, amik nem teszik vonzóbbá a lakást, elkedvtelenítik a vevőt. Helyiségenként más és más szabály érvényes, ám ezek figyelembe vételével lehet olyan fotókat készíteni, amiket az ismert lakberendezési újságok hasábjain szoktunk látni. De ez innentől már az én dolgom.

Személyes tárgyak

Szó volt már róla, hogy néha valóban hasznos lehet néhány elől "felejtett" személyes tárgy, hogy megerősítse egy helyiség funkcióját, vagy feldobja a kép hangulatát.

Felújítandó ingatlan fotózása

Általános tévhit, hogy a felújítandó ingatlanokat nem érdemes profin fotózni.

Az érvek általában úgy szoktak hangzani, hogy így is, úgy is látszik, hogy rossz állapotú a lakás, akkor meg nem mindegy?! Ilyenkor általában a rendrakást sem tartják szükségesnek.

Subscribe to RSS - ingatlanfotózás