Személyes tárgyak

Szó volt már róla, hogy néha valóban hasznos lehet néhány elől "felejtett" személyes tárgy, hogy megerősítse egy helyiség funkcióját, vagy feldobja a kép hangulatát. Az illusztrációként használt fotó ékes bizonyítéka annak, hogy van egy határ a "személyes" és az "intim" között. Mondjuk ha marketing szempontból nézzük, kevés ingatlan fürdőszobájáról készült fotót nézték meg annyian, mint ezt a klasszikust, ami bejárta a világot. A wc tartályon felejtett eszköz beindítja az emberek fantáziáját, ám sokakban visszatetszést kelthet, s bár értelemszerűen az eszköz nem a lakás tartozéka, mégis elrettenthet számos embert az adott ingatlan meglátogatásától.

Viccet félretéve, ezekre az "apró" kis hibákra illik odafigyelni. Ahogy alapvetően nem tűnik nagy hibának a felhajtott wc deszka sem, ám ha jól belegondolunk, kevés olyan dolog van, amire ennyire ne lennénk kíváncsiak, mint egy idegen ember mellékhelyiségének legmélye.

Aki az ingatlanban lakik, annak ilyen csekélységek nem tűnnek fel, hisz ő életvitelszerűen használja a lakását. A fotós az, akinek szemet kell, hogy szúrjon az, ami nem való egy hirdetésbe.