Szerzői jogok és felhasználási feltételek

Fontos!

A weboldalon található képek és/vagy annak részletei bármilyen célú tovább felhasználása kizárólag a szerző előzetes írásbeli engedélyével és a forrás pontos megjelölésével történhet. Ugyanez érvényes minden olyan fotóra, melyet az Ingatlanfotózás.hu csapata készített, függetlenül attól, hogy a fotón található-e vízjel forrásmegjelölés céljából, avagy sem. Ellenkező esetben az engedély nélküli felhasználás jogi következményt von maga után!
.
.
.
Felhasználási feltételek (felhasználói szerződés tartalmazza) - ingatlan értékesítéshez készült fotók esetén, más célú felhasználás esetén megfelelő módosításokkal.

"A Megbízó tudomásul veszi, hogy Megbízott által átadott képek jelen szerződésben foglaltak szerint történő, nem kizárólagos felhasználási jogát vásárolja meg, a képek szerzői és tulajdonjoga a Megbízott tulajdonában maradnak, valamint, hogy a Megbízott az elkészített képeket az érdekkörébe tartozó médiában, mint referencia képeket saját vízjelével ellátva megjelenítheti.

A képek jelen szerződés alapján történő felhasználását illető, itt nem részletezett kérdéseit illetően az 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogokról az irányadóak.
A fentiek alapján a Megbízó különösen nem jogosult a képek szerkesztésére, vagy azok bármely tulajdonságának a megváltoztatására. A Megbízott által készített képeket a Megbízó módosítások és változtatások nélkül jelenteti meg, ahol lehetséges a szerzőre történő hivatkozással. Az elkészült képeket a Megbízó szabadon felhasználhatja bármilyen hazai, illetve külföldi ingatlanforgalmazással foglalkozó weboldalon, ingatlanközvetítőnél vagy egyéb olyan helyen, ami a fotózott ingatlan közvetlen értékesítésével kapcsolatos. A Megbízott által készített képek minden egyéb más módon történő felhasználása – pl. nyomtatott sajtó, óriásplakát, stb. - a Megbízott további előzetes írásbeli engedélyéhez kötött. A Megbízó köteles minden ésszerű erőfeszítést megtenni annak érdekében, hogy a Megbízott által átadott képek felhasználásra vonatkozó előírásokat a Megbízóval kapcsolatba kerülő harmadik személyek is maradéktalanul betartsák. Amennyiben a képek előzetes engedély nélkül jelennek meg, úgy a képek szerzői jogával rendelkező Megbízott önállóan felléphet a képek eltávolítása végett, egyúttal követelheti a Megbízótól az okozott kárának a megtérítését.

A Megbízó tudomásul veszi, hogy a Megbízott által nyújtott szolgáltatás, és az ahhoz kapcsolódó ár kizárólag a Megbízó részére szólnak. Amennyiben a Megbízó harmadik félnek szeretné az ingatlanáról készült képeket átadni, azt kizárólag a Megbízott engedélye és hivatalos árlistája alapján teheti meg."