Praktikák, amiket érdemes elvégezni az ingatlan fotózása előtt

Minden ingatlant el lehet adni, de jó képekkel sokkal könnyebb!

Olyan lakás fotózásának nincs értelme, ami rendetlen, piszkos. Így csak olyan képeket lehet készíteni, amik nem teszik vonzóbbá a lakást, elkedvtelenítik a vevőt.
Az ingatlan sikeres fotózásához mindkét félnek alaposan fel kell készülni. Ehhez szükség van a tulajdonosok együttműködésére is, hiszen a legjobb, ha minél kevesebb személyes tárgy látható a fotókon, ezzel is segítve az érdeklődő képzelőerejét, vajon ő miként rendezné be a lakást. Számtalan esetben rendeztünk már át szobákat, hogy a fotón minél jobban érvényesüljön az adott ingatlan erőssége. Ez nem 10 perc, 1-1,5 órát rá kell szánni, de a végeredményt nézve úgy hiszem, megéri.

Helyiségenként más és más „szabályok” érvényesek:

Nappali, szobák: Lehetőség szerint minden felesleges tárgyat tegyünk el zárható szekrénybe, vagy csomagoljuk úgy össze, hogy könnyen mozgatható legyen fotózás közben. Az sem gond, ha csak nyitott szekrények vannak, de ne legyen zsúfolt a polc, rendezett legyen a kinézete.
A függönyök legyenek elhúzva, hogy minél több fény jusson a lakásba. Legideálisabb, ha napos időben történik a fényképezés, és a padlón látszanak a világos sávok, ahogy a Nap besüt az ablakokon, teraszajtón. A napsütötte, világos lakás sokkal vonzóbb a szemnek.
Ügyeljünk a szőnyegekre is, hogy legyenek szépen lesimítva.

Fürdőszoba: Ezt a helyiséget alaposan ki kell takarítani. A zuhanyzókabin, a szaniterek vízköves állapotban elhasználtnak tűnnek, ezért alaposan tisztítsuk meg őket még a rászáradt vízcseppektől is, ami összességben csillogó hatást eredményez.

Előtér: Ez az egyetlen olyan helyiség, ahol nem feltétlenül baj, ha az előszobafalon fent marad néhány kalap, kabát. Cipőinket rendezzük takaros sorba, ha nincs külön cipős szekrény. Persze 3-4 pár bőven elegendő.

Konyha: A mosogatóban ne legyen szennyes edény, s a pultokon csak a legszükségesebb holmik legyenek elől. A tűzhelyet, a sütő ajtaját meg kell pucolni, el kell távolítani róluk a főzés esetleges nyomait. A mosogatóra ugyanaz érvényes, mint amit már a fürdőszobánál leírtam.

Erkély: Amennyiben van erkély és megfelelő a mérete, érdemes asztallal, néhány székkel, virágokkal otthonosabbá tenni. A követ, korlátot természetesen le kell takarítani.

Éjszakai fotózás: Akkor érdemes élni vele, hogy ha vagy a belső térben van olyan elem, ami főként leoltott lámpák mellett érvényesül - pl. kivilágított medence -, vagy pedig a lakásból elénk táruló látvány lenyűgözőbb így.

Összességében minden szobára igaz, hogy praktikus kiegészítő elem lehet egy-két elől „felejtett” holmi, ettől esetenként jobban értelmezhető a helyiség funkciója.

Ha ezeket az alapszabályokat betartjuk, akkor tudunk olyan fotókat készíteni, amiket az ismert lakberendezési újságok hasábjain szoktunk látni.
Ön adja a lakást és a megfelelő körülményeket, én pedig a szaktudásom.