Blog

Néhány érv, hogy miért nem dolgozhatnak a profi fotósok ingyen

Kedves potenciális fotó vásárló!

Praktikák, amiket érdemes elvégezni az ingatlan fotózása előtt

Minden ingatlant el lehet adni, de jó képekkel sokkal könnyebb!

Miért érdemes profit megbízni?

A fotós szakmában örökké csak a vita megy arról, hogy a megrendelő megkérdőjelezi a fotós munkáját és az azért elvárt honoráriumot. Sokan nem értik azt sem, hogy miért van szükség egy hivatásos fotós munkájára és miért nem elég aprópénzért felbérelni egy kölyköt aki kapott apucitól egy jobb fényképezőgépet. James Hodgins kifejezetten a nehézipari cégekre specializálódott fotós, aki PR fényképeket készít sajtóanyagokhoz és reklámokhoz. James a kezébe vette a kérdést és azt mondta a tudálékos megrendelőnek: Tessék, fogd a fényképezőgépet és lássuk mit érsz el vele.

A megfelelő fényképezőgép

Az elmúlt évek alatt, munkám során módom nyílt arra, hogy kipróbálhassam a különféle fotózási technikák sikerességét az értékesítési folyamatban. Sokan azt gondolják, hogy felesleges fotókkal tarkítani a hirdetést, a jó lakás eladja önmagát. Ez régebben talán meg is állta a helyét, mikor még csak az Expressz újság állt az emberek rendelkezésére, hogy ha hirdetni vagy venni szerettek volna valamit. A mai kor embere viszont már sokkal inkább rá van szoktatva az intenzív vizuális ingerekre. Látni akarja, amit keres, és ha nem fogja meg a látvány, akkor már kattint is tovább.

Rend - fegyelem - szimmetria

Olyan lakás fotózásának nincs értelme, ami rendetlen, piszkos. Így csak olyan képeket lehet készíteni, amik nem teszik vonzóbbá a lakást, elkedvtelenítik a vevőt. Helyiségenként más és más szabály érvényes, ám ezek figyelembe vételével lehet olyan fotókat készíteni, amiket az ismert lakberendezési újságok hasábjain szoktunk látni. De ez innentől már az én dolgom.

Személyes tárgyak

Szó volt már róla, hogy néha valóban hasznos lehet néhány elől "felejtett" személyes tárgy, hogy megerősítse egy helyiség funkcióját, vagy feldobja a kép hangulatát.

Felújítandó ingatlan fotózása

Általános tévhit, hogy a felújítandó ingatlanokat nem érdemes profin fotózni.

Az érvek általában úgy szoktak hangzani, hogy így is, úgy is látszik, hogy rossz állapotú a lakás, akkor meg nem mindegy?! Ilyenkor általában a rendrakást sem tartják szükségesnek.

Facebookon is pozícionálta magát az Ingatlanfotózás

Tetszik, nem tetszik ez van. Aki nem jelenik meg a népszerű közösségi oldalakon, az nincs is. Márpedig én vagyok, a fotózás meg örök, így egészen egyszerű lett a képlet.

Ingatlanfotó néven itt is elérhető vagyok eztán.

Előre is köszönöm, ha "lájkolod" az oldalam és megosztod az ismerőseiddel! Sose lehet tudni, kinek van épp szüksége erre az információra...

Mekkora is legyen az a látószög?

Egy ingatlan bemutatásakor fokozottan ügyelni kell arra, hogy minél inkább visszaadjuk a fotókon azt a látványt, amit magunk is érzékelünk. A valós élmény visszatükrözésére használjuk a széleslátószögű objektíveket. Az viszont korántsem mindegy, hogy milyet veszünk, mert számos buktatója van a lencseválasztásnak.

Subscribe to RSS - Blog